KFT  1981-1989  Ritkaságok, demók, ki nem adott felvételek

 

Info:

- Fodrász (E.P. Demó) - 1983 - 33 perc - SBD A

A pénztárcámat
Indul a hinta
Milyen kegyetlen a szerelem
Üzenet a liftből
A lány aki kincs
A fodrász
A gép (1982-es demófelvétel. 1995-ben Herskovits Iván bemutatta a rádióban, A magyar rock archívuma sorozatban. Koncerten soha nem hangzott el.)

 

- Krőzus opera (Filmzene) - 1982 augusztus - 15 perc - SBD A

Szerelem
Induló
Nem erőszak a disznótor
Ugye érzed

A Krőzusopera című zenés tévéjáték 1982 augusztusában készült, de akkor nem mutatták be, mert a cenzúrának sok volt a Békedal meg az Ugye, fáj a szíved. így csak 1990-ben vagy 1991-ben került adásba. A zenét a KFT írta, és játszanak is a darabban. A dalokat részben Dráni és Náti, részben a színészek (Kozák András, Soós Edit, Újhelyi Olga, Simorjai Emese, Tanay Bella, Koltai Róbert, Bencze Ferenc, Bács Ferenc) éneklik. A zenében érdekesen keveredik a KFT akkori komor, keserű, groteszk világa musical-, sőt helyenként operettelemekkel. A Krőzusopera dalaiból demóváltozat is készült, ezen csak a KFT tagjai énekelnek - talán megvan még valahol. Az Indul a hinta más szöveggel felkerült A fodrász lemezre, az Ugye, fáj a szíved öncenzúrázott változata pedig megjelent a Siker, pénz, nők, csillogás-on. Ez utóbbit eredeti szövegével játszották a La Bolse Vita turnén, 1988 őszén.

 

- Demók - 1980-1984 - 39 perc - SBD A

Kárpát medence (kiadatlan)
Bum-bum induló (kiadatlan - 1983) (1982-es demófelvétel. 1995-ben Herskovits Iván bemutatta a rádióban, A magyar rock archívuma sorozatban. KFT-koncerten nem hangzott el, de angol nyelvű változatát a GM49 duó 1983-84-ben játszotta, Bang-Bang Song címmel.)
Világvárosi álmok (kiadatlan - 1983) (1982-es demófelvétel. 1995-ben Herskovits Iván bemutatta a rádióban, A magyar rock archívuma sorozatban. Annak idején játszották néhányszor koncerten is, legalábbis a Lágymányosi Közösségi Ház KFT-klubjában. Lemezre persze nem kerülhetett, de egyes motívumait felhasználták később a Valami mocorog című dalhoz.)
És fenn a nap (kiadatlan - 1983)
"egyéb kiadatlan"
"egyéb kiadatlan"
"egyéb kiadatlan"
"egyéb kiadatlan"
"egyéb kiadatlan"
"rövid részlet"
Szerda királynő
Sakkfigurák (KFT & Bódi Magdi)

 

- Origós változat - 26 perc - SBD A/B

A gép
Bum-bum induló
Világvárosi álmok
És fenn a nap
Krőzus opera
Nem erőszak a disznótor
Ugye érzed

A "Gép" sosem jelent meg, semmiféle változatban. A 'Bumm-bumm induló'-t sem vette fel hivatalos vátozatban a KFT, a GM49-nek ajándékozták a számot és a GM49 duó '84-85 táján játszotta is koncertjein. Ezt követte a "Világvárosi álmok" , amelynek egy tompított szövegű verziója a KFT második nagylemezén volt hallható "Valami mocorog a sötétben" címmel. Az "... és fenn a Nap"-ból készült egy újabb verzió - ez az együttes 1988-as "Édes élet" című lemezén szerepelt. Ezt követte három dal a Krőzusopera c. tv-film betétdalai közül - a címadó dal, a "Nem erőszak a disznótor" és az "Ugye érzed". Megpróbálunk majd beszerezni egy jobb kópiát a Krőzusopera betétdalaiból és ezt, ha meglesz, lejátszuk majd a Magyar Rock Archívuma egyik későbbi adásában.

 

Hossz.: 113 perc